Skriveforum presenterer: Struktur i store tekster

Hvordan kan man organisere en kompleks og omfattende tekst? Hvilke valg er nødvendige for at boka skal bli bra?
Dette er et kurs for deg som er i gang med skjønnlitterær skriving og som ønsker å videreutvikle deg. Du lærer å holde oversikt over større litterære tekster, enten det er prosa eller lyrikk, og du får grundig tilbakemelding på din egen tekst. Kurset ledes av romanforfatter Kristin Ribe.

Om kurset
På kurset vil det undervises i teori om sammenheng i tekster. Eksempler fra ulike forfatteres verker vil bli presentert og diskutert, i tillegg til strukturer i andre kunstformer (musikk og kunst). Det blir satt av lang tid til den enkelte deltakers skriveprosjekt, samt veiledning i hvordan man holder oversikt over større litterære tekster underveis i prosessen. Det forventes at deltakerne deler både tekstutdrag og prosjektbeskrivelser.

Dette er et eksklusivt kurs med plass til kun 8 deltakere. På den måten kan deltakerne få best mulig og dyptgående hjelp til sine prosjekter.

Praktisk informasjon
Tidspunkt: Lørdag 21. og søndag 22. oktober, lørdag 4. og søndag 5. november 2017. Kl. 11–15 alle dager.
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Kursavgift: 4000/3500 (student og honnør).

Søknad
Skriv et par linjer om deg selv, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer (du må melde fra om du er student eller pensjonist for å få rabatt). Søknaden skal inneholde 6–10 sider tekst pluss en halv side med beskrivelse av prosjektet. Det er ingen aldersgrense på kurset.
Send til: ingrid@forfattersentrum.no
Søknadsfrist: torsdag 5. oktober
Svar på søknad: 10. oktober

 

Om kurslederen
Kristin Ribe (f. 1972) har lang erfaring som skrivekursleder. Hun har utgitt seks romaner på Forlaget Oktober, og fikk Bokhandelens store forfatterstipend for romanen Syn (2010). Hun har skrevet hovedoppgave om komposisjon og om hva som skaper sammenheng i større litterære tekster. Hennes nyeste roman er /Lyte/. Ribe har vært fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.

Utdrag fra anmeldelser:

Universell tematikk i eksperimentell form: Kristin Ribe har blitt en kritikeryndling på grunn av sine tre romaner, som alle utfordrer realismens sjangerkonvensjoner.
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Og det er her jeg gråter. I spenningen mellom kunstens og litteraturens konstruksjoner, og hverdagens konkrete, ofte smertefulle virkelighet.
Linda Kaspersen, Adresseavisa

Mer informasjon
Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
ingrid@forfattersentrum.no | Tlf. 21 09 57 70 | www.forfattersentrum.no | www.facebook.com/nfmidten
Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Kurset er støttet av Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune

kart