Livsfortellinger – kurs i biografisk skriving med Merete Morken Andersen

Hvordan fanger man et liv i skrift? Og hva skjer med den som skriver underveis? Dette skrivekurset går over to helger i høst og passer for alle som arbeider med selvbiografiske og biografiske skriveprosjekter.

Livsfortellinger – kurs i biografisk skriving med Merete Morken Andersen

Livsfortellinger: Å gripe og begripe livet

KURSET ER NÅ FULLTEGNET.

KURSBESKRIVELSE:

Biografisk og selvbiografisk skriving, det som på engelsk kalles Life Writing, er tekster med stor tiltrekningskraft og stor utbredelse, både blant amatører og innenfor samtidslitteraturen.

Men hvordan fanger man i grunnen et liv i skrift? Og hva skjer med den som skriver når man bruker skriving for å skape hode og hale på livets hendelser? I løpet av dette kurset med Merete Morken Andersen vil du få råd, refleksjon og tilbakemelding, enten det gjelder fortellingen om ditt eget liv, din egen slekts fortelling, eller biografien til et menneske du er nysgjerrig på. Du vil lære om research, skriveteknikk og komposisjon, og om de etiske problemstillingene som dukker opp når det er virkelige mennesker og hendelser man skriver om.

Kurset passer for alle som arbeider med selvbiografiske og biografiske skriveprosjekter, enten det dreier seg om blogging, slektshistorie, eller skriving brukt som terapeutisk verktøy for å utforske egne livserfaringer.

Undervisningen går over to helger. Den første helgen får du hjelp til å komme i gang, og innføring i de praktiske og teoretiske sidene ved det å skrive biografiske og selvbiografisk. Den andre helgen blir det tekstgjennomgang, og undervisning i teknikk og komposisjon. Mellom de to helgene arbeider du med ditt eget skriveprosjekt, og holder kontakt med gruppen via et lukket nettforum.

Merete Morken Andersen er skjønn- og faglitterær forfatter (siste utgivelse: Skriveboka, Aschehoug nov. 2008) og har lang erfaring som redaktør. Hun har vært faglig leder for Aschehoug forfatterskole og underviser i faglitterær skriving ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Hun har også bakgrunn som terapeut. De siste årene har hun arbeidet med en biografi om Amalie Skram som utkommer i 2015.

Kurshelger: 19.-20. september og 14.-15. november
Tid: 12-18 alle dager
Sted: Litteraturhuset (Kverneland i 2. etasje)
Pris: 5000,-

15 plasser

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa