Forfattersentrumrekka: Jens M. Johansson til Ibestad og Kvæfjord

Jens M. Johanssons siste bok Et godt liv er en sterk roman om levd liv. 6.-7. september besøker han folkebibliotekene i Ibestad og Kvæfjord.

Jens M. Johansson (f. 1971) er utdannet journalist og har jobbet i Klassekampen og Dagens Næringsliv. Han debuterte skjønnlitterært i 2002 med novellesamlingen Bisettelsen har funnet sted. Siden har han gjennom fem romaner markert seg som en forfatter som skriver «med djup innsikt om sentrale spørsmål i livet» (Odd W. Surén, Dag og Tid). Han har også gitt ut boken Døde fedre, som inneholder femten portrettintervjuer med forfattere som Jon Fosse, Lukas Moodysson og Haruki Murakami. Johansson skriver selv ofte om familie og familerelasjoner, som i den selvbiografiske romanen Bryllup og begravelser (2013) og i den sterkt kritikerroste Et godt liv fra 2016.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk ved folkebibliotek i Nord-Norge, som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med bibliotekene.

Forfattersentrumrekka arrangeres med støtte fra fylkesbibliotekene i Nordland og Troms, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

 

Ibestad bibliotek:  6. september kl. 19.00
Kvæfjord bibliotek: 7. september kl. 19.00