Forfatterseminaret 2018

For faglig impuls og utfordring! For faglig impuls og utfordring! For deltakelse på litteraturfestivalen! For møter med forfatterkolleger og andre bokormer!

Forfatterseminaret 2018

For faglig impuls og utfordring! For faglig impuls og utfordring! For deltakelse på litteraturfestivalen! For møter med forfatterkolleger og andre bokormer!

Velkommen til årets forfatterseminar, det trettende i rekken, som tilbyr en faglig oppdatering og et sosialt møtepunkt under Nordens største litteraturfestival.   Seminaret henvender seg til alle som skriver – publisert eller upublisert.

Du ankommer når du kan og avslutter når du må – seminarprisen er ens, og sponset slik at du uansett får utrolig mye for pengene.

Vel møtt på Nansenskolen 29. mai – 1. juni! Og bli gjerne lenger om du ønsker det!

Tirsdag 29. mai

15.00 – 18.30 Hovedankomst
Registrering, innlosjering, informasjon etc. Suppe & brød i spisesalen.

17.30 – 18.30 Samling, medbragt en tekst, en tanke, litt vin…

Vi møtes i peisestua til sosialt samvær og litterært fokus.

19.00 Litteraturfestivalens åpningsforestilling

Maihaugsalen. Les mer på www.litteraturfestival.no

Onsdag 30. mai

08.00 – 09.15 Frokost    

09.15 – 09.30 Velkomst og oppstart – oppmøte i storsalen


09.30 – 10.45 Forfatterforelesningen ved Olaug Nilssen

Litteratur som aktivisme Olaug Nilssen har, siden romandebuten Innestengt i udyr, bak seg tjue års forfatterskap og ti utgivelser innen ulike sjangrer. Gjennombruddet kom i 2005 med romanen Få meg på for faen – som også ble teaterstykke og film – og ble definerende for en hel generasjon i sin tematisering av ungdom og seksualitet. I fjor vant hun Brageprisen for romanen Tung tids tale, som tematiserer det å leve med et sterkt funksjonshemmet barn, og i følge en anmelder, ”tar pusten fra leseren”. Det er en uvanlig og viktig stemme i norsk litteratur som her vil snakke om hvordan hun arbeider og hva som opptar henne – med mulighet for at det tar pusten fra deg.

11.00 – 11.45 Helga Flatland: Å leve av og med prosaen

Helga Flatland debuterte i 2010 med Bli hvis du kan. Reis hvis du må, som ble belønnet med Tarjei Vesaas’ debutantpris og Ungdommens kritikerpris og utgjorde første bind av en trilogi med tematikk sorg, tilknytning og oppbrudd i kjølvannet av soldattjeneste i Afghanistan. Hun har siden utgitt ytterligere to romaner og en barnebok, der romanen En moderne familie var fjorårets tredje mest solgte skjønnlitterære bok. Møt en produktiv og populær forfatter for å høre om hvordan hun arbeider, med særlig fokus på siste bok.

12.00 – 12.45 Pedro Carmona-Alvarez: Et poetisk livsprosjekt

Pedro Carmona-Alvarez debuterte i 1997 med diktsamlingen Helter, og har siden utgitt ti bøker – dikt, romaner, essays og oversettelser – og høstet en rekke priser. Han har i mange år vært redaktør for debutantologien Signaler og medredaktør av Vagant. Han er også musiker i flere band, som Sister Sonny og Moon Pedro & the New Farm Street Orchestra. Hans siste bokutgivelse, Buktalerens rike, er en samling av tidligere utgitte dikt, samt noen nye, der vi møter et mylder av stemmer på tvers av tid og rom. Møt ham her for å høre om denne myldringen i tekst og liv.

13.00 – 14.00 Lunsj

14.00 – 15.30 Skjønnlitterær erfaringsutveksling – del 1
Deltakerne inviteres til å legge frem en tekst (publisert eller upublisert) og kommentere arbeidet med den – og få kommentarer av hverandre. Arbeid i grupper. Ved Hans Tarjei Skaare og Martin Ingebrigtsen.

18.00 – 23.00 Hagefest for alle!
Tradisjonen tro blir det en livlig og trivelig hagefest – åpen for alle og enhver. Lesninger ved Naja Marie Aidt, Helga Flatland og Tom Egeland. Hagesanger ved Pedro Carmona-Alvarez og Frode Grytten. Åpen mikrofon. Mat fra grill og vinsalg. (Hvis regn, innendørs program).

Torsdag 31. mai

08.30 – 09.30 Frokost

09.30 – 10.15 Kom deg ut!
Enkle råd for å få formidlingsoppdrag. Ved Martin Ingebrigtsen, Norsk Forfattersentrum.

10.30 – 13.00 Tom Egeland: Sosiale media som faglig arena
Hvordan kan sosiale media hjelpe en som forfatter til å nå ut, skape kontakter, orientere seg generelt, og hva er lurt å prioritere eller velge vekk? Tom Egeland har i sin lange erfaring som forfatter gjort stadig mer bruk av sosiale media. Her deler han av sine erfaringer og kommer med tips og innspill til samtale.

13.00 – 14.00 Lunsj

14.00 – 15.30 Skjønnlitterær erfaringsutveksling – del 2
Deltakerne inviteres til å legge frem en tekst (publisert eller upublisert) og kommentere arbeidet med den – og få kommentarer av hverandre. Arbeid i grupper. Ved Hans Tarjei Skaare og Martin Ingebrigtsen.

17.30 – 18.30 Felles middag

19.00 – 22.00 Litterær festforestilling i Maihaugsalen.
Les mer på www.litteraturfestival.no

Fredag 1. juni

08.30 – 09.30 Frokost & utsjekk

09.30 – 11.00 Bjørnsonforelesningen ved Elif Shafak
(buss t/r Nansenskolen – Høyskolen) Elif Shafak er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter med 15 utgivelser bak seg. For sin bestselgende roman, Bastarden fra Istanbul (2006), ble hun saksøkt for ”fornærmelser mot det tyrkiske”, men anklagene ble senere avvist. Hun har selv en internasjonal bakgrunn og er nå bosatt i London og Istanbul, der hun skriver for den tyrkiske avisen Haberturk og store internasjonale aviser. Hun har, med sitt engasjement for undertrykte, markert seg som en skarp politisk kommentator og foredragsholder. Hennes bøker er oversatt til mer enn 30 språk, der Kjærlighetens førti bud (2017) er den nyeste romanen på norsk. Elif Shafak har mottatt en rekke priser og er blitt tildelt ærestittelen Chevalier of the Order of Arts and Letters. Hun etterfølger Margaret Atwood som den fjerde forfatteren i Fremtidsbiblioteket, der manuskriptene skal åpnes om hundre år.

12.00 – 13.00 Lunsj

13.00 – 14.15 Bjørnsonsamtalen med Elif Shafak og Jørgen Lorentzen
Møt årets Bjørnsonforeleser, den internasjonalt anerkjente, tyrkiske forfatteren Elif Shafak i samtale med litteraturviter og kjønnsforsker Jørgen Lorentzen rundt temaene litteratur, politikk, religion, menneskerettigheter og ytringsfrihet: ”Hvordan kan én bok eller ett menneske hamle opp med overmakten?” På Nansenskolen

14.45 – 15.30 Åpen mikrofon
Seminardeltakerne oppfordres til å lese egne tekster på Elephant kunsthall.

MELD DEG PÅ I DAG!

Seminaravgift kun kr 3.500,- inkluderer tre overnattinger (1), måltider (2), hagefest og festivalpass (3).  Mulighet for forlenget opphold. Max. antall deltakere er begrenset, så meld deg på snarest og innen 10. mai

Påmeldingen er gyldig og bindende ved betalt seminaravgift til Norsk Forfattersentrums konto 8200.01.34739

(1) Internatstandard, dvs. dusj/WC på gangen. Prisen er den samme om man velger å være kortere.   (2) De måltider som er angitt i programmet  (3) Verdi kr. 1.600,-  

PS. Vil du få med deg slutten av festivalen (f. eks. Banknatta) og bestiller ekstra overnattinger til lørdag/søndag (à kr 400,- inkl. frokost) må dette forhåndsbestilles nå.

[contact-form-7 id="11283" title="Påmelding til forfatterseminaret 2018"]

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa